Recepten zoeken

Kalfsragout met broccoli

Ingrediënten

  • 500 gram kalfslappen
  • 3 à 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 400 gram tomaten
  • 2 uien
  • 0,2 liter droge witte wijn
  • 0,1 liter room
  • 3 takjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfslappen in blokjes en wentel ze door de bloem en breng met zout en peper op smaak. Verwarm de olie en boter in een pan en bak het vlees in gedeelten om en om goed aan. Neem het vlees uit de pan. Ontvel intussen de vleestomaten en snijd ze in stukjes. Maak de broccoli schoon, snijd de stengel in stukjes en verdeel de bloem in roosjes. Fruit de ui en de knoflook in het achtergebleven bakvet en blus af met witte wijn. Voeg de vleestomaten toe en het gebruinde vlees en stoof alles, afgedekt, zachtjes gaar in 45 à 55 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de broccoli toe. Neem het deksel van de pan en voeg de koksroom en de fijngehakte basilicum toe. Verwarm goed, bind de saus zonodig iets bij tot ragoutdikte en serveer met een pasta of volkorenrijst. Garneer met een takje basilicum.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.