Recepten zoeken

Kalfsragout met rode wijn, paprika en tomaat

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesblokjes
  • 1 liter water
  • 1 middelgrote ui, in grove stukken gesneden
  • 1/2 winterwortel, in grove stukken gesneden
  • 1 kruidnagel
  • 6 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel boter
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 2 vleestomaten, gepeld en grof gesneden
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole/bruine saus), pakje
  • 2 deciliter rode wijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsvleesblokjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met de ui, wortel, kruidnagel, gekneusde peperkorrels en het laurierblad. Voeg de blokjes kalfsvlees toe en kook alles zachtjes gaar. Neem het kalfsvlees uit de pan, zeef de bouillon en kook deze tot de helft in.

Maak de Spaanse saus volgens de verpakking maar gebruik in plaats van water de gezeefde ingekookte bouillon. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de rode paprika, voeg de tomaat toe en bak deze even mee. Voeg de Spaanse saus en rode wijn toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Breng de saus met zout en peper op smaak en verwarm het kalfsvlees nog even in de saus.

Lekker met witte rijst en in boter gestoofde doperwten met munt.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.