Recepten zoeken

Kalfsrib-eye uit de oven

Ingrediënten

  • 800 gram (4-ribs aan één stuk) kalfsribeye
  • zout en peper uit de molen
  • boter
  • koksroom

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsribeye
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsrib-eye rondom mooi bruin. Neem de kalfsrib-eye uit de pan, bestrooi deze met zout en versgemalen peper. Leg hierna de kalfsrib-eye in een ovenschaal en plaats deze in een voorverwarmde oven van 85 °C. Laat het ca. 2 uur in de oven garen tot een kerntemperatuur is bereikt van 57° C. Neem de kalfsrib-eye uit de oven en houd het vlees warm. Voeg de room aan het braadvocht toe en kook het tot de helft in. Zeef de saus en breng eventueel met wat zout en peper op smaak. Snijd de kalfsrib-eye met een scherp, niet gekarteld mes in plakken en verdeel deze over voorverwarmde borden. Serveer een beetje saus naast het vlees op het bord en doe het restant van de saus in een sauskom en zet deze er op tafel bij. Lekker met broccoli en Dauphine-aardappels (aardappelpuree rozetjes). Varieer met een saus Hollandaise.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.