Recepten zoeken

Kalfsribeye met rode bieten - appelsalade

Ingrediënten

  • 4 stuks dunne à 125 g kalfsribeye
  • zout
  • vers gemalen peper
  • Meel (om door te halen)
  • 1 eetlepel boter om te bakken
  • 2 eetlepels vijgenmosterd
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 4 eetlepels frambozenazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • vers gemalen peper
  • 100 gram veldsla
  • 1 rode appel
  • 500 gram gekookte rode biet (geschild)
  • 1 bosje bieslook

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsribeye
**
363
undefined
22
0
58
0
32
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette. Dep de kalfsribeyes met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de kalfssteaks aan beide kanten ongeveer 2 - 3 minuten. Leg de kalfsribeyes met de salade op de borden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.