Recepten zoeken

Kalfsriblappen met gesmoorde prei en bospeentjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetl olijfolie
  • ½ ui gesnipperd
  • Blaadje laurier
  • Takje tijm
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • Zout, peper
  • 2 kleine preien
  • 1 bos worteltjes
  • 50 gram boter

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
undefined
Edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kalfsriblappen om en om bruin bakken in matig hete olijfolie. Ui toevoegen en licht fruiten, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Laurier en tijm toevoegen. Op laag vuur garen, circa 70 minuten. Op smaak brengen met zout en peper. Het groene deel van de prei afsnijden. De rest van de prei in ringen snijden van ca 2 cm. Wassen in koud water. Blancheren in kokend water met zout, ca 2 minuten en koud spoelen en uit laten lekken.

Worteltjes schillen en in schuine stukjes snijden van circa 1 centimeter Wassen en blancheren in kokend water met zout in circa 4 minuten Boter smelten en groenten zachtjes verwarmen. De gestoofde groenten verdelen over 4 warme borden. Het vlees op de groenten leggen. Lepel wat van de vleesjus om het kalfsvlees.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.