Recepten zoeken

Kalfsriblappen met stamppotje van raapstelen en kruimige aardappels, jus van dragon en sjalotjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsriblap
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 sjalotjes (in de lengte gesneden)
  • Blaadje laurier Takje tijm
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • 2 eetl. gehakte dragon
  • zout en peper
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 3 bosjes raapstelen
  • 50 gram boter
  • 2 eetl crème fraîche

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsriblap
*
undefined
Edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bak de kalfslappen om en om bruin in matig hete olijfolie. Voeg de sjalotjes toe en fruit het licht aan, tomatenpuree toevoegen en afblussen met witte wijn en kalfsfond. Voeg laurier en tijm toe. Gaar op laag vuur in circa 70 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Voor het raapstelenstampje: Schil de Aardappels, was en kook gaar in water met zout. Giet het daarna af en stoom het droog. Stamp het geheel met een pureestamper. Pluk en was de raapstelen en roer het door de warme aardappels met zachte boter en crème fraîche. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Schep de puree op het midden van de warme borden en leg hierop het kalfsvlees. Meng de verse dragon op het laatst door de vleesjus en lepel over het vlees.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.