Recepten zoeken

Kalfsribstuk met zoete Spaanse ui en mosterd

Ingrediënten

  • 1 x 4 ribs kalfsribstuk
  • 2 zoete Spaanse uien, in ringen van 3 mm gesneden
  • 8 worteltjes, geschild, in plakjes van 4 mm gesneden
  • 1 middelgrote prei, het wit in repen gesneden
  • 4 steeltjes verse dragon of 1 eetlepel gedroogde dragon
  • 2 eetlepels grove boerenmosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/8 liter (slag)room of kookroom
  • 1 glas droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen
  • braadzak

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribstuk
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De gesneden ui, worteltjes, prei en dragon in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De olijfolie met de mosterd vermengen, het kalfsribstuk hiermee inwrijven, bestrooien met zout en peper en op het groentemengsel in de braadzak leggen. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 225 °C plaatsen en het kalfsribstuk in ca. 45 minuten garen (het kalfsribstuk moet nog nèt rosé zijn).

Het kalfsribstuk uit de zak nemen, afdekken met aluminium-folie en 10 minuten laten ”rusten”. Schep de groenten op een bord of schaal en houd ze warm. Zeef het braadvocht en giet het in een passende pan. Voeg de witte wijn en room toe, kook het geheel tot de helft in en breng met zout en peper op smaak. Snijd het kalfsribstuk met een scherp, niet gekarteld mes en leg deze op de groenten en schep er de saus over.

Lekker met in knoflook gebakken champignons en “beetgaar” gekookte pasta met room en spinazie.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.