Recepten zoeken

Kalfsribstuk, morieljes en jonge groenten

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsribstuk
  • 50 gram tuinbonen
  • 50 gram doperwten
  • 4 bladeren van jonge groene kool
  • hazelnootolie
  • 50 gram morieljes
  • 5 centiliter manzanilla sherry
  • melk
  • boter

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsribstuk
***
0
Culinaire Saisonnier
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Blancheer en dubbeldop de tuinbonen en de doperwten. Kruid het ribstuk, braad kort aan en laat verder garen in de oven tot de juiste cuisson. Was de morieljes in ruim water, laat goed uitlekken en bak in een klontje boter. Zeef het vrijgekomen vocht, voeg wat melk toe, breng aan de kook en voeg de sherry toe. Monteer met boter en breng op smaak. Stoof de doperwtjes, tuinboontjesen gesneden kool in een scheutje hazelnootolie en breng op smaak. Trancheer het ribstuk en serveer met de groenten en morieljes. Schenk er de saus bij.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.