Recepten zoeken

Kalfsribstuk zoals in de Provence

Ingrediënten

  • 1 x 4 ribs kalfsribstuk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 vleestomaten, ontveld en in grove stukken gesneden
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsribstuk
*
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur het kalfsribstuk hierin rondom en goudbruin. Neem het kalfsribstuk uit de pan, breng met zout en peper op smaak en houd het warm. Voeg de ui, knoflook en tijm aan het braadvocht toe en fruit dit even. Voeg de tomaten toe en leg er het kalfsribstuk op. Gaar vervolgens het kalfsribstuk, onder regelmatig bedruipen met het braadvocht ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150 °C tot het vlees nog nèt rosé van binnen is en een kerntemperatuur van 57 °C heeft bereikt.

Neem het kalfsribstuk uit de oven en houd hem warm. Voeg de vleesbouillon en witte wijn toe, kook het geheel zachtjes in, voeg de gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak. Snijd het kalfsribstuk met een scherp, niet gekarteld mes langs de ribben in 4 gelijke plakken en serveer deze met de saus.

Lekker met in de oven geroosterde aardappelen en in boter gestoofde doperwten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.