Recepten zoeken

Kalfsrollade à la bonne femme

Ingrediënten

  • 1 (van achtervlees), gekruide kalfsrollade
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 theelepel verse blaadjes rozemarijn, gehakt
  • 1 theelepel verse blaadjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 gram ontbijtspek, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole), pakje
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen
  • braadzak

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsrollade
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De gesneden ui, ontbijtspek en kruiden in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De kalfsrollade inwrijven met zout en peper, op het mengsel in de braadzak leggen en bedekken met de overige kruiden. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 180 °C plaatsen en de kalfsrollade in ca. 1 uur garen (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn).

Neem de kalfsrollade uit de braadzak, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de room en het braadvocht uit de braadzak toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus.

Lekker met in boter gebakken dobbelsteentjes aardappel en gestoofde worteltjes en doperwten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.