Recepten zoeken

Kalfsrollade met mosterd-uiensaus

Ingrediënten

  • 1 stuks à 750 gram, doorregen kalfsrollade
  • 2 grote uien
  • 1 liter bouillon
  • 5 deciliter witte wijn (droge)
  • 2 theelepels dragon (gedroogde)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd (zachte)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper (versgemalen vierseizoenen)

Voedingswaarden

6
> 60 minuten
kalfsrollade
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 °C. Snipper de uien grof. Vul de braadslede met de bouillon, de wijn, de uien en de dragon. Schuif de schaal onderin de oven en breng het vocht aan de kook. Meng de olie met een ½ eetlepel mosterd, zout en peper en wrijf de rollade hiermee in. Leg de rollade op een rooster boven de braadslede. Verlaag de temperatuur naar 175 °C.

Braad de rollade in 75-90 minuten bruin en gaar (kerntemperatuur 68 °C). Laat de rollade in aluminiumfolie 10 minuten rusten. Zet de braadslede op het vuur en kook het vocht tot de helft in. Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een gladde saus. Roer er nog wat mosterd, zout en peper naar smaak door. Verdeel het vlees in dunne plakken en schep de saus erover.

Lekker met aardappelpuree en broccoli of haricots verts.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.