Recepten zoeken

Kalfsrollade met uiensaus

Ingrediënten

  • 1 stuks à 600 gram (achtervlees) kalfsrollade
  • 1 eetlepel boter
  • 2 uien, in grove stukken gesneden
  • 4 teentjes knoflook, met schil
  • 1 laurierblad
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel sherry
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsrollade
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfsrollade (indien niet gekruid) met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en kleur de rollade rondom goudbruin. Neem de rollade uit de pan, voeg de uien, knoflook en laurier aan de braadboter toe en fruit alles licht aan. Voeg de witte wijn toe en breng het mengsel aan de kook.

Leg nu de rollade op het ui-knoflook-mengsel. Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage warmtebron in ca. 50 minuten gaar. Neem de kalfsrollade uit de pan en houd de rollade warm in aluminiumfolie. Blus het vocht af met witte wijnazijn en sherry, laat het iets inkoken, verwijder het laurierblad en breng met zout en peper op smaak.

Een lenderollade kan uitstekend rosé gegeten worden. Lekker met spinazie en lintnoedels of andere pasta.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.