Recepten zoeken

Kalfsrollade met witte druiven en dragon

Ingrediënten

  • 1 stuks (van achtervlees) kalfsrollade
  • 1 eetlepel boter
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole) pakje (óf saus van juspoeder gebonden met wat maïzena)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 blikje gepelde witte druiven
  • 1 eetlepel verse dragonblaadjes gesneden
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

5
> 60 minuten
kalfsrollade
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan. Kleur de kalfsrollade hierin rondom en goudbruin en breng met zout en peper op smaak. Gaar de kalfsrollade, onder regelmatig bedruipen met de braadboter, ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 °C (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn). Neem de kalfsrollade uit de oven en houd hem warm.

Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de braadboter, witte wijn en de helft van het vocht van de druiven toe en kook het geheel zachtjes tot de helft in. Breng met zout en peper op smaak, voeg de dragonblaadjes en de uitgelekte witte druiven toe en verwarm alles goed met elkaar. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus.

Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en gefrituurde amandelaardappeltjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.