Recepten zoeken

Kalfssaté met ketjapsaus

Ingrediënten

  • 500 gram (in blokjes) kalfsfricandeau
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1,5 deciliter ketjap benteng manis
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel Javaanse- of bruine suiker
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • zout en peper uit de molen
  • 12 satéstokjes, in water gelegd

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfricandeau
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng de ketjap met de knoflook, suiker, sambal oelek en gemalen komijn. Marineer hierin de kalfsvleesblokjes ca. 8 uur en steek daarna 3 à 4 gemarineerde blokjes aan elk satéstokje.

Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk deze met olie en leg er de stokjes op. Gril ze in ca. 5 minuten om en om goudbruin en nèt gaar van binnen. Giet de resterende marinade door een fijne zeef, breng het snel aan de kook, breng met zout en peper op smaak en besprenkel hiermee de stokjes saté.

Lekker met gebakken rijst, atjar, kroepoek en seroendeng.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.