Recepten zoeken

Kalfssaucijs, spiesjes

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfssaucijsje
  • 300 gram chorizo heel
  • 2 courgettes
  • 30 gram salieblaadjes vers
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 houten vleesprikkers

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfssaucijsje
*
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Leg de houten vleesprikkers in koud water en laat gedurende 5 minuten weken. Verwarm de oven voor op 200 graden en plaats een grote ovenschaal of braadslede in de oven. Was de courgettes, snij in de lengte door en snij vervolgens in stukken van circa 1,5 centimeter dikte. Snij de chorizo op dezelfde manier in stukken. Verdeel ieder saucijsje in 3 kleine worstjes. Rijg op iedere houten vleesprikker een stuk courgette, blaadje salie, stukje kalfssaucijs, blaadje salie en chorizo. Op iedere prikker heb je dan 3 stukken courgette, 3 kleine kalfssaucijsjes, 3 stukken chorizo en 6 blaadjes salie. Haal de warme ovenschaal uit de oven, doe hier 4 eetl olijfolie in. Leg de prikkers in de schaal en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal weer in de oven gedurende circa 20 minuten. Serveer dit met gepofte aardappel en zure room en een frisse gemengde salade van kropsla.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.