Recepten zoeken

Kalfssaucijsjes Japans

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfssaucijsje
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Voor de saus:
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • ½ rode chilipeper gehakt zonder pitjes
  • 1 stengel citroengras gehakt
  • 3 blaadjes djeroek poeroet (lime leaves)
  • 1 deciliter sojasaus
  • 2 eetlepels gembersirop
  • 1 eetlepel mirin
  • Voor de noodles:
  • 100 gram glasnoedels
  • ½ rode chilipeper gehakt zonder pitjes
  • 2 eetlepels verse koriander grof gesneden
  • ½ limoen sap
  • koriander
  • limoen olie
  • 2 eetlepels verse koriander gehakt
  • 1 deciliter olijfolie
  • 1 deciliter sesamolie
  • ½ limoen sap
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfssaucijsje
**
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

De kalfssaucijsjes op temperatuur laten komen buiten de koeling in circa 10 minuten. De kalfssaucijsjes rondom bruin bakken in matig hete sesamolie. Voor de saus: Verwarm een pan met de sesamolie, fruit hierin de gember, sjalotje, chili, citroen gras en de djeroek poeroet. Voeg soja saus, gembersiroop en mirin toe. Doe de worstjes in de saus en laat zachtjes garen, circa 10 minuten. Kook ondertussen de glasnoedels in water met zout tot ze beetgaar zijn. Giet op een zeef en laat goed uitlekken. Voeg chili peper en de gesneden koriander en limoensap toe en meng met de noedels. Meng de ingrediënten voor de koriander/limoenolie in een blender tot een gladde dressing en doe in een spuitflesje. Snij de worstjes in grove schuine stukjes en verdeel over 4 warme borden. Lepel de saus over de worstjes. Draai de noedels op een vork en leg een nestje noedels op het bord. Druppel de koriander limoen olie over de noedels.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.