Recepten zoeken

Kalfssaucijsjes met stamppotje van andijvie en jus van sjalotjes en rode wijn

Ingrediënten

  • 8 stuks kalfssaucijsje
  • 30 gram roomboter
  • 2 sjalotjes gehakt
  • 1 deciliter rode wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • 1500 gram kruimige aardappels
  • 400 gram andijvie fijngesneden
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfssaucijsje
*
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Schil de aardappels, snij in 4-en, spoel af en zet op hoog vuur met koud water en iets zout. Als de piepers koken, vuur op een half pitje en zachtjes gaarkoken met deksel schuin op de pan. Verwarm ondertussen een koekenpan met dikke bodem op matige temperatuur. Bak de kalfssaucijsjes rondom goudbruin en gaar in de roomboter. Haal de kalfssaucijsjes uit de pan en leg op een warme schaal. Dek af met plasticfolie. Zet de koekenpan terug op het vuur, voeg sjalotjes toe en fruit even aan. Afblussen met rode wijn, voeg kalfsfond toe en laat even inkoken. Je kan de jus eventueel iets afbinden met aardappelzetmeel. Giet de gare aardappels af en zet de pan terug op het vuur, schud even om. Zet het vuur uit en voeg de andijvie toe. Meng de aardappelen en de andijvie met een pureestamper. Als je de stamppot iets smeuïger wilt maken kun je altijd een scheutje gekookte melk, of kokende groenten bouillon toevoegen. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Serveer in een grote schaal met de kalfssaucijsjes erop, of verdeel over 4 warme borden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.