Recepten zoeken

Kalfsschenkel

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschenkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 8 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes dragon
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 deciliter bouillon
  • 2 glaasjes zoete witte wijn
  • 2 eetlepels mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan de olie en boter en bak hierin de kalfsschenkels aan beide kanten bruin. Pel de sjalotjes en knoflook, snijd ze grof, voeg ze bij het vlees en bak ze ook goudbruin.

Neem de schenkels uit de pan en voeg tijm, laurier, dragon, mosterd en wat zout en peper toe. Schenk de wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Leg de schenkels terug in de pan en stoof het gerecht met de deksel op de pan in ca. 2,5 uur gaar.

Serveer de gare kalfsschenkel op warme borden en strooi er op het laatste moment eventueel nog grof zout over. Lekker met groene groenten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.