Recepten zoeken

Kalfsschenkel, in z'n geheel gegaard

Ingrediënten

  • 1 zonder knop kalfsschenkel
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 winterwortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 1 fles rode wijn

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
**
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ruime braadslede en verhit die op het vuur. Doe de olijfolie in de braadslee en schroei de kalfsschenkel rondom bruin. Plet het knoflookteentje. Pel de ui en snijd in blokjes. Schil de wortels en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Voeg deze ingrediënten plus de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Vervolgens de takjes de rozemarijn en tijm toevoegen. Laat de braadslede nog even op hoog vuur staan en voeg de kalfsbouillon en rode wijn toe. Verwarm het geheel en zet de braadslee in het midden van de oven en gaar de kalfsschenkel tot een kerntemperatuur van 70 - 75°C. Serveer de kalfsschenkel met grove, in de oven of op de gril, gegaarde groenten zoals paprika, courget, aubergine en aardappeltjes met rode en gele schil.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.