Recepten zoeken

Kalfsschenkel met aardappelsalade

Ingrediënten

  • 4 stuks gegrilde kalfsschenkel
  • 100 gram knolselderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • een beetje plantaardige olie voor het aanbraden
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 300 milliliter kalfsfond
  • 1 laurierblaadje
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 1 snufje gemalen komijn
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • 1/2 bosje verse bieslook
  • 1 eetlepel maizena

Voor de aardappelsalade:

  • 800 gram vrij vastkokende aardappels
  • 1 theelepel karwijzaadjes
  • 300 milliliter kalfsfond
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • cayennepeper
  • zout naar smaak
  • suiker naar smaak
  • 1 kleine ui
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels boter

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
**
593
undefined
30
0
47
0
58
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

De kalfsschenkels een nacht van tevoren in de koelkast laten ontdooien. Een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De oven voorverwarmen op 150 °C. De selderij en de wortel schillen en fijnsnijden. De ui eveneens pellen en in blokjes snijden. De blokjes ui in een braadpan kort in olie fruiten. Selderij en wortel toevoegen en kort bruin laten worden. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. De specerijen toevoegen en de kalfsschenkels in de braadpan doen. De braadpan sluiten en in een voorverwarmde oven op de middelste rail circa 40 minuten garen.

Ondertussen de aardappelen met de karwijzaadjes in gezouten water koken. Na het afgieten kort met koud water laten schrikken en nog warm schillen en in plakjes snijden. De komkommer schillen, halveren en ontdoen van de zaadlijst. Vervolgens in plakjes snijden.

Voor de dressing de kalfsfond verwarmen. Azijn en mosterd erdoor roeren en met cayennepeper, zout en peper op smaak brengen. De ui pellen, in blokjes snijden en in boter glazig fruiten. De ui inclusief de boter over de aardappelschijfjes doen, dressing erbij gieten en alles voorzichtig mengen.

Ten slotte de komkommer voorzichtig erdoor mengen en de aardappelsalade nogmaals op smaak brengen. Daarna de bieslook wassen, drogen en in fijne ringetjes snijden. De maizena oplossen in een beetje koud water. De saus uit de braadpan zeven, aan de kook brengen en de voorbereide maizena erdoor roeren, zodat er een gebonden saus ontstaat. De groente in een voorverwarmde, vlakke schaal doen, de kalfsschenkels erbovenop plaatsen, de aardappelsalade ernaast serveren en bestrooien met bieslook. Met een klein beetje saus begieten en de rest in een juskom doen. Direct serveren.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.