Recepten zoeken

Kalfsschenkel met merg, artisjoktaart, kalfsjus met whisky uit Wambrechies

Ingrediënten

  • 1 stuk kalfsschenkel
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • tijm
  • rozemarijn
  • laurier
  • jus de veau
  • whisky uit Wambrechies
  • olijfolie
  • boter
  • eetbare bloemen
  • scheuten

Voor de artisjoktaart:

  • 300 g getourneerde artisjokken
  • 300 g kwark
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 40 g maïszetmeel
  • 4 eieren
  • 25 cl room
  • zout
  • peper
  • piment d’Espelette

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kleur de kalfsschenkel aan alle kanten in wat olijfolie en laat afkoelen. Zet onder vacuüm met de gesneden groenten, kruiden, boter, 2 eetlepels whisky en 3 eetlepels jus de veau en laat 12 uur garen op 70°C. Gaar de artisjokken in een blanc (water, bloem, citroensap, zout) en snijd in blokjes.

Meng de eieren met het zetmeel, de room, de kwark en de kaas en breng op smaak met zout, peper en piment. Leg de artisjokblokjes in siliconenvormen, vul op met het mengsel en gaar tussen 10 à 12 minuten op 170°C. Snijd de schenkel in mooie plakjes. Reduceer het kooknat en breng op smaak met jus de veau en whisky.

Plaats de taart in het midden van het bord, leg er het vlees en het merg boven op, sauceer en garneer met de bloemen en scheuten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.