Recepten zoeken

Kalfsschenkel met sinaasappel

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschenkel
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tijm (verse)
  • 1 pot kalfsfond (400 g)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschenkel
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel uit. Wrijf de kalfsschenkels in met zout, een ruime hoeveelheid peper en kaneel. Verhit de olie in een braadpan en braad de schenkels in 5-10 minuten bruin. Leg ze op een bord. Fruit de ui en knoflook even aan in het achtergebleven braadvet, roer de sinaasappelrasp en -sap, de tijm en de fond erdoor. Breng het aan de kook.

Leg de schenkels erin en stoof ze met gesloten deksel in 150-180 minuten gaar op een vlamverdeler. Serveer de schenkels in het stoofvocht, verder op smaak gebracht met zout en versgemalen peper. Lekker met tagliatelle of risotto en een frisse salade.

Bron: www.vlees.nl

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.