Recepten zoeken

Kalfsschnitzel, marsala en gorgonzola

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels gehakte sjalotjes
  • 1.5 deciliter marsala wijn
  • 150 gram gorgonzola in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • Peper uit de molen
  • Zout naar smaak

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal de kalfsschnitzels uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat circa 20 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, en voeg olijfolie toe. Bak 2 kalfsschnitzels om en om circa 3 minuten aan iedere kant tot ze goudbruin zijn. Laat even rusten op een warm bord en dek af met plastic folie. Bak de volgende 2 kalfsschnitzels op dezelfde wijze en leg deze ook op het bord om te laten rusten. Doe in de pan waar je het kalfsvlees in hebt gebakken de sjalotjes. Fruit deze op matige temperatuur. Blus af met de marsala, zet het vuur laag en voeg de gorgonzola en crème fraiche toe en breng het al roerend zachtjes aan de kook. Bestrooi de kalfsschnitzels met peper uit de molen en zout naar smaak. Leg de kalfsschnitzels op warme borden en overgiet het kalfsvlees met de saus. Serveer hier rigatone (buisjes pasta) bij, en een frisse salade van veldsla met limoen dressing. Tip: als je liever geen alcohol gebruikt kun je de marsala vervangen voor kalfsfond.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.