Recepten zoeken

Kalfsschnitzel met asperges

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 600 gram asperges, klasse AA
  • 400 gram groene asperges
  • 2 eetlepels boter
  • 1 deciliter room
  • 4 takjes dragon
  • 2 deciliter kalfsfond
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Schil de groene en de witte asperges met een dunschiller. Kook de asperges apart van elkaar in water met zout - de groene ca. 8 minuten en de witte ca. 12 minuten. Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout. Verhit de boter en bak de kalfsschnitzels in enkele minuten aan beide kanten mooi bruin (ze mogen iets rosé blijven van binnen anders worden ze te droog).

Snijd de asperges in stukken, zet deze weer op met de room en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg deze toe aan de asperges. Breng de kalfs-fond aan de kook.

Leg de kalfsschnitzels op warme borden en lepel de kalfsfond erbij. Rangschik de asperges op de borden en serveer meteen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.