Recepten zoeken

Kalfsschnitzel met bospaddenstoelen

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 sjalotjes
  • gemengde bospaddenstoelen (gedroogd)
  • witte wijn
  • boter
  • saffraanrijst
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Laat de bospaddenstoelen een aantal uren voor het diner weken in lauw water. De exacte weektijd staat beschreven op de verpakking. Was de paddenstoelen en laat ze uitlekken. Breng in een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en bebloem ze licht aan weerszijden. Smelt de margarine in een koekepan en bak de schnitzels kort aan beide zijden op een middelhoog vuur. Neem het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie om het warm te houden. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de paddenstoelen in smalle reepjes. Fruit de sjalotten en de paddenstoelen kort in het braadvet van de schnitzels. Blus af met witte wijn.

Leg de schnitzels op een schaal en bestrooi ze met een beetje (zee-)zout, naar smaak. Leg het sjalot-paddenstoelenmengsel bij het vlees op de schaal.

Serveer de rijst apart. Lekker met spercieboontjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.