Recepten zoeken

Kalfsschnitzel met doperwtenpuree en tomatensaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • bloem
  • 2 eieren
  • paneermeel
  • boter
  • arachideolie
  • peper uit de molen
  • Voor de doperwtenpuree
  • 300 gram diepvries doperwten
  • 600 gram bloemige aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml melk
  • 50 gram koude boter in stukjes
  • vers gemalen nootmuskaat
  • voor de tomatensaus
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik of fles gezeefde tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzel
**
570
undefined
50
0
25
0
34
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal de kalfsschnitzels een half uur voor bereiding uit de koeling. Voor de doperwtenpuree de aardappels schillen en koken. Na 20 minuten koken de doperwten toevoegen aan de aardappels en 5 minuten laten meekoken. Afgieten en pureren met een aardappelstamper. Knoflook pellen en in kleine blokjes snijden. Melk, boter en knoflook toevoegen aan de puree en goed mengen. Breng het op smaak met peper en nootmuskaat, eventueel met zout.

Voor de tomatensaus de sjalotjes pellen en fijn snijden. Fruit de sjalotjes in olijfolie glazig. Voeg de tomaten blokjes (of gezeefde tomaten) toe en laat het 10 minuten pruttelen. Pureer het geheel en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper.

Halveer de kalfsschnitzels en plet ze, bijvoorbeeld onder een stukje huishoudfolie met een zware steelpan. Zet drie diepe borden op een rijtje en vul ze met respectievelijk bloem, geklutste eitjes vermengd met gemalen peper en paneermeel. Haal de kalfsschnitzels eerst door de bloem, schud het overtollige bloem eraf, daarna door het ei en tenslotte door het paneermeel.

Bak de kalfsschnitzels in schuimend boter, of een combinatie van olie en boter, aan beide zijden goudbruin. Leg op voorverwarmde borden een laagje doperwtenpuree, schep er wat tomatensaus om heen en leg daarop de kalfsschnitzels. Direct serveren. De overgebleven tomatensaus kan in sauskom op tafel geserveerd worden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.