Recepten zoeken

Kalfsschnitzel met gerookte zalm en bieslooksaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel geknipte bieslook
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 1/8 ltr (slag)room of kookroom
  • 4 cocktailprikkers (voor gebruik in heet water wellen)
  • huishoudfolie
  • eventueel allesbinder
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Plet de kalfsschnitzels tussen twee stukken huishoudfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Beleg elke kalfsschnitzel met een plakje gerookte zalm, rol ze op en steek er een cocktailprikker door. Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de rolletjes rondom mooi bruin en nèt gaar van binnen.

Neem de rolletjes uit de pan, verwijder de cocktailprikkers en houd ze warm. Eventueel op smaak brengen met zout. Voeg de vleesbouillon en room toe en kook het geheel tot 2/3 in (verdik de saus eventueel met wat allesbinder). Voeg op het laatste moment de bieslook toe.

Lekker met “beetgaar” gekookte vlinderpasta en in boter gestoofde venkel.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.