Recepten zoeken

Kalfsschnitzel met Parmaham en salieblaadjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 4 plakjes Parmaham
  • 8 salieblaadjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels water of vleesbouillon
  • zout en peper uit de molen
  • huishoudfolie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Plet de kalfsschnitzels tussen twee stukken plastic en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Bedek elke schnitzel met 2 salieblaadjes en omwikkel ze met een plakje Parmaham. Klop de eieren los met wat zout en versgemalen peper. Druk de schnitzels aan beide kanten in de bloem en klop het over-tollige bloem eraf. Haal ze door de losgeklopte eieren en druk beide kanten stevig in het paneermeel.

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de schnitzels mooi bruin, krokant en nèt gaar van binnen. Blus de braadboter af met twee eetlepels water of vleesbouillon, breng het aan de kook, giet het dan door een fijne zeef en serveer het apart.

Lekker met noedels en gebakken courgette.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.