Recepten zoeken

Kalfsschnitzels met groene bonen salade en tomaat

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak
  • 500 gram groene sperziebonen
  • zout naar smaak
  • 8 lente-uien
  • 400 gram kleine trostomaten
  • Voor de vinaigrette:
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 snufje suiker
  • 8 eetlepels olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Voedingswaarden

4
Niet beschikbaar
kalfsschnitzel
**
294
undefined
31
0
13
0
19
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees 30 minuten voor het klaarmakenbereiding uit de koelkast. Dep het kalfsvlees droog en snijd het dwars op de vezels in kleine, dunne schnitzels. Verhit de olijfolie in een pan en braad de kalfsschnitzels 2 - 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper, en neem de pan van het vuur. Neem het kalfsvlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Maak de bonen schoon, was ze, snijd ze eventueel wat kleiner en kook ze in zout water in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, laat schrikken onder de koude kraan en laat uitdruipen. Maak de lente-uien schoon, snijd de witte en groene delen dwars in 2 cm lange stukken. Was de tomaten, verwijder de steelaanzet en snijd ze in vieren. Was de peterselie, schud die droog, ris de blaadjes af en hak ze fijn. Vermeng de azijn met 1 eetlepel water, zout, peper en suiker. Klop de olijfolie er geleidelijk doorheen, roer de peterselie erdoor. Doe de bonen en de tomaten in een grote slakom en meng 2/3 van de vinaigrette erdoor. Verhit de olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de kalfsschnitzels 2 - 3 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur. Neem het kalfsvlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Zet de vleespan weer op het vuur en bak de lente-uien in het overgebleven braadvet op gemiddeld vuur 3 - 4 minuten. Doe de lente-uien bij de salade. Meng de salade goed en schik die op de borden. Leg de kalfsschnitzels erop, druppel de rest van de vinaigrette erover en serveer. Lekker met stokbrood.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.