Recepten zoeken

Kalfsschouderstuk gebraiseerd met sinaasappel en gember, assortiment van kolen

Ingrediënten

  • 1,2 kg kalfsschouderstuk
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 knoflookbol
  • 1 steranijs
  • honing
  • tijm
  • bonenkruid
  • 1 el tomatenpuree
  • boter
  • 100 g gember
  • 2 l vers sinaasappelsap
  • 3 dl jus de veau
  • 2 el witte balsamico
  • 100 g bloemkool
  • 100 g romanesco
  • 100 g paarse bloemkool
  • 100 g gele bloemkool
  • olijfolie
  • kruiden

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschouderstuk
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de gember fijn, voeg aan het sinaas­appelsap toe en laat tot de helft reduceren. Haal door een zeef en voeg de jus de veau toe. Breng op smaak met de balsamicoazijn.

Kleur het opgebonden schouderstuk, voeg de groenten en de tomatenpuree toe en laat verder zweten. Moeilleer met de gemberjus en laat gedurende 2 uur braiseren in de oven van 140°C. Haal het vlees uit het vocht, haal de jus door een zeef en laat stevig reduceren.

Kook de verschillende kolen in bruiswater. Lakkeer de kalfsschouder in de gereduceerde jus en dresseer met de kolen en kruiden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.