Recepten zoeken

Kalfsspareribs op z'n Aziatisch

Ingrediënten

  • 1,5 kilogram kalfsspareribs
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels sherry-azijn of witte wijnazijn
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 2 eetlepel versgeraspte gemberwortel
  • 2 glazen witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsspareribs
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng de knoflook met tomatenketchup, honing, sojasaus, sherry, sherry-azijn, mosterd, gemberwortel en zout en peper. Wrijf hiermee de kalfsspareribs in en marineer de spareribs ca. 12 uur afgedekt in de koelkast. Neem de spareribs een half uur vóór het braden uit de koelkast.

Leg de spareribs in een braadslee en gaar ze, onder regelmatig bedruipen/bestrijken met het braadvocht ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 200° C. Neem de spareribs uit de oven en houd ze warm. Giet de witte wijn bij het overgebleven braadvocht, laat het even zachtjes doorkoken en giet het door een fijne zeef (verklein de spareribs eventueel vooraf).

Lekker met een komkommer-yoghurtsalade en aardappels in aluminiumfolie gegaard, geserveerd met zure room, geknipte bieslook en uitgebakken spekjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.