Recepten zoeken

Kalfsstaart met witte kool, gerookt spek en kummel

Ingrediënten

  • 1 kilogram gesneden kalfsstaart
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 deciliter vleesbouillon
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 1 ui, fijngesneden
  • 100 gram gerookt ontbijtspek, in blokjes gesneden
  • 1/2 eetlepel kummelzaadjes
  • 400 gram witte kool, in repen gesneden
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsstaart
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de kalfsstaart goudbruin. Neem de kalfsstaart uit de braadpan en bestrooi ze met zout en peper. Fruit de knoflook, ui, ontbijtspek en kummelzaadjes in de resterende olijfolie zonder te kleuren. Voeg de witte kool toe en fruit dit even mee.

Voeg de kalfsstaart en de vleesbouillon toe en stoof het geheel, onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend, in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaar. Neem de kalfsstaart uit de braadpan en houd dit warm. Schep het witte koolmengsel op een bord of schaal en houd het warm. Zeef het stoofvocht en kook het tot de helft in. Leg de kalfsstaart op de witte kool en schep het stoofvocht rondom.

Lekker met “beetgaar” gekookte lintnoedelen met boter en een mengsel van spruitjes en blokjes knolselderij.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.