Recepten zoeken

Kalfssteak met aardappelpartjes, snijbiet en ontbijtspek

Ingrediënten

  • 4 160–180 g kalfssteaks
  • 1 el boter
  • 8 plakjes ontbijtspek

Voor de snijbietmix

  • 800 g snijbietblad
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 el spijsolie
  • Zout
  • Peper
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 50 g slagroom

Voor de aardappelpartjes

  • 8 aardappelen
  • 4 el spijsolie
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl paprikapoeder

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfssteaks
*
521
undefined
31
undefined
28
undefined
41
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was de snijbiet grondig, schud droog en snijd in reepjes (julienne). Maak de knoflook en sjalotjes schoon en hak ze fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes. Voeg de knoflook eraan toe en laat 1 tot 2 minuten meefruiten. Voeg de snijbiet toe en bak onder voortdurend roeren mee tot de reepjes zacht zijn. Voeg zout, peper en komijn toe, en roer dan de slagroom er doorheen. Nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken en dan warm houden.

Verwarm de oven voor op 180˚C (boven- en onderwarmte). Was en schil de aardappelen, en snijd ze in achten. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de aardappelpartjes erover. Meng de olijfolie met de specerijen en smeer de aardappelpartjes ermee in. Schuif de bakplaat in de oven en bak de partjes in ca. 30 minuten goudbruin. Houd ze daarna warm.

Dep de kalfssteaks droog met keukenpapier. Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak de steaks 6-8 minuten aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Halveer in de tussentijd de plakjes ontbijtspek en bak ze in een pan zonder vet knapperig. Serveer de steak op het bord, gegarneerd met de aardappelpartjes en de snijbiet. Leg op elke steak 4 stukjes spek.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.