Recepten zoeken

Kalfssteak met rodebieten-appelsalade

Ingrediënten

  • 2 el vijgenmosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el frambozenazijn
  • 4 el olijfolie
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 100 g veldsla
  • 1 rode appel
  • 500 g gekookte rode biet (geschild)
  • 1 bosje bieslook
  • 4 dunne (125 g per stuk) kalfssteaks
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • Meel om door te halen
  • Ong. 1 el boter om te bakken

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfssteaks
*
363
undefined
22
undefined
59
undefined
32
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng de vijgenmosterd met de honing en de frambozenazijn. Meng de olijfolie erdoor. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Was de veldsla en laat uitdruipen. Was en droog de appel, deel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Halveer de rode bieten en snij ze in dunne partjes. Meng de veldsla met de appel, rode biet en vinaigrette.

Dep de kalfssteaks met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Verhit de boter in een pan en bak de kalfssteaks aan beide kanten ongeveer 2 - 3 minuten. Leg de kalfssteaks met de salade op de borden.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.