Recepten zoeken

Kalfsstoofpot à la Bordelaise

Ingrediënten

  • 800 gram kalfslappen
  • 1 eetlepel boter
  • 12 sjalotten of zilveruitjes
  • 12 worteltjes, geschild
  • 4 teentjes knoflook, heel
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole/bruine saus), pakje
  • 2 deciliter rode bordeauxwijn
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de doorregen kalfslappen in grove stukken. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en kleur hierin het kalfsvlees. Neem het kalfsvlees uit de pan, bestrooi het met zout en peper en houd het warm. Fruit in de overgebleven braadboter de tijm en de knoflook zonder te kleuren. Blus af met rode wijn, voeg het kalfsvlees en het laurierblad toe en stoof het geheel 60 minuten onder gesloten deksel.

Verwarm de resterende boter in een pan met antiaanbaklaag, fruit hierin de sjalotten en worteltjes en voeg ze aan het kalfsvlees toe. Maak de Spaanse saus volgens de verpakking en voeg dit ook aan het kalfsvlees toe. Meng alles goed met elkaar en stoof het geheel nog ca. 30 minuten, onder gesloten deksel, zachtjes verder gaar. Verwijder het laurierblad en de tijm en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met versgebakken stokbrood en een glas Bordeauxwijn.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.