Recepten zoeken

Kalfsstoofpot met tutti-frutti

Ingrediënten

  • ca. 500 gram kalfslappen
  • zout en versgemalen peper
  • boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • mespuntje gemberpoeder
  • laurierblad
  • 1 flesje bruin bier
  • 1 dessertlepel mosterd
  • bruine basterdsuiker
  • bloem
  • tutti-frutti
  • stemgember
  • bouillon

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd het vlees in niet al te kleine stukken en doe er wat zout en versgemalen peper over. Wentel de stukken door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter en braad het vlees bruin op middelmatig vuur. Neem het vlees uit de pan. Snipper de ui en bak deze in het braadvet bruin. Roer voortdurend zodat alle aanbaksels los raken en in de saus komen. Voeg zo nodig wat boter toe.

Voeg knoflook, kruidnagelpoeder, gemberpoeder, laurierblad, bruine basterdsuiker en het bier toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het vlees, de tutti-frutti en de gesneden gember toe. Eventueel naar smaak licht nazouten. Temper de warmtebron. Laat het geheel ca. 2 uur zachtjes stoven in een afgesloten pan. Zorg dat het vlees voldoende vocht heeft. Voeg zo nodig wat bouillon toe.

Vermeng 1 eetlepel zachte boter met de mosterd en de bloem. Roer dit mengsel beetje bij beetje door de saus om de saus te binden. (Wanneer de saus al redelijk gebonden is, voeg dan alleen mosterd toe).

Lekker met (zelfgemaakte) aardappelpuree en rode kool, waarin een zuur appeltje is meegekookt.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.