Recepten zoeken

Kalfsstoofschotel Mediterraans

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram ui gesnipperd
  • 150 gram bleekselderij in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stuks trostomaten in blokjes
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 stokje kaneel
  • ½ liter kalfsbouillon
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • notenkruimel
  • 100 gram boter
  • 130 gram patentbloem
  • 120 gram hazelnoten gehakt
  • 1 theelepel zout
  • Gremolata
  • geraspte schil van 1 citroen en 1 limoen
  • 30 gram platte peterselie gehakt
  • 1 teentje knoflook gehakt

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet
***
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Verwarm een braadpan met dikke bodem tot matige temperatuur en doe olijfolie in de pan. Bak het kalfspoulet rondom goudbruin. Voeg ui, bleekselderij, knoflook toe en laat nog 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg tomaat, karwijzaad, gemberpoeder, kaneelstokje en kalfsbouillon toe. Laat op laag vuur ongeveer 90 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de boter in kleine blokjes en meng tot een kruimeldeeg met de patentbloem. Voeg zout naar smaak en gehakte hazelnoten toe en maak er grove kruimels van. Leg de kruimels op een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats in de oven en bak tot het licht bruin is, schep het af en toe even om zodat de kruimels mooi krokant worden. Schep de kalfsstoofschotel in een vuurvaste schaal, doe hier de krokante kruimels op. Druppel 2 eetlepels honing over het kruimeldeeg en plaats de schaal terug in de oven, gedurende 15 minuten. Serveer de citrus gremolata apart bij dit gerecht.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.