Recepten zoeken

Kalfssukade met hartige tarte tatin van zoete ui, Culatello ham en rode wijn saus

Ingrediënten

  • 1 kg aan één stuk (spiering) kalfssukade
  • ½ l rode wijn
  • ½ l kalfsjus
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • kruidenboeketje van rozemarijn en tijm
  • 2 dl room
  • 400 g aardappelen
  • 80 g Culatello ham
  • 2 zoete uien
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 300 g tenderstem (lange dunne) broccoli
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfssukade
***
undefined
Passion HI
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Braad het vlees in zijn geheel aan met prei, winterwortel en ui. Voeg de kruiden toe en blus met de rode wijn en de kalfsjus. Zorg ervoor dat het vlees net onder staat. Gaar 12 uur in de oven op 94°C, haal uit het vocht en kook de jus in tot sausdikte. Breng op smaak met de room en zout. Laat de sukade afkoelen en portioneer.

Verwarm op het moment van serveren in de saus. Halveer de uien en karameliseer in een klein beetje kalfjus met iets suiker. Wikkel in een plakje spek en leg in een passend vormpje. Dek af met een ingeprikt plakje bladerdeeg ( zodat het deeg niet meer te veel omhoog komt bij het afbakken) en bak op 200°C bruin.

Kook van de aardappelen een puree koken en breng op smaak met olijf olie en nootmuskaat. Kook de broccoli beetgaar. Leg de ragfijn gesneden Culatello ham op de sukade.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.