Recepten zoeken

Kalfssukade met honing en mosterd

Ingrediënten

  • 600 gram kalfssukadelapjes
  • 100 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook (gekneusd)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 deciliter appelsap
  • 2 sjalotjes (schoon)
  • 1 takje tijm
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfssukadelapjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfssukadelapjes bestrooien met zout en versgemalen peper. Aanbraden in niet te hete boter en na 5 minuten de sjalotjes toevoegen. Warmtebron temperen en de tijm, honing en mosterd toevoegen en het geheel met de appelsap afblussen. Met het deksel op de pan de sukadelapjes een uurtje laten stoven.

Lekker met aardappelpuree en verse worteltjes en een glaasje Italiaanse droge witte wijn. Probeer het gerecht ook eens met rozemarijn (in plaats van tijm) om zo een geheel andere smaak aan het gerecht te geven.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.