Recepten zoeken

Kalfssukadelapjes met tomaat en Parmezaanse kaas

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfssukadelapje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngesneden
  • 4 tomaten, ontveld, in blokjes gesneden
  • 1/2 Spaanse peper
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfssukadelapje
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de kalfssukadelapjes in een zuurbestendige schaal. Vermeng de balsamicoazijn met knoflook, oregano, honing, venkelzaad en Spaanse peper. Giet dit mengsel over de sukadelapjes en laat het geheel 6 uur afgedekt in de koelkast marineren. Neem de sukadelapjes uit de marinade, laat ze uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en bewaar de marinade. Bestrooi de sukadelapjes met zout en peper.

Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de sukadelapjes om en om. Voeg de marinade en de blokjes gesneden tomaat toe en stoof het geheel, onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1,5 uur zachtjes gaar. Leg de sukadelapjes in een voorverwarmde ovenschaal of, bedek het geheel met de saus en strooi er op het laatste moment de Parmezaanse kaas over.

Lekker met risotto en roergebakken paksoi met knoflook.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.