Recepten zoeken

Kalfssukadelapjes met trappistenbier

Ingrediënten

  • 8 stuks dun kalfssukadelapje
  • ½ middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 worteltjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, ontveld en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 2 kruidnagelen
  • 10 witte peperkorrels, gekneusd
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1 deciliter trappistenbier
  • 1 deciliter kalfsfond
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

3
> 60 minuten
kalfssukadelapje
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een braadpan en kleur hierin de kalfssukadelapjes om en om. Neem de kalfssukadelapjes uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Fruit de fijngesneden ui, wortel, tomaat, knoflook en de kruiden in de overgebleven braadboter zonder te kleuren.

Voeg de rode wijn, trappistenbier, kalfsfond en de kalfssukadelapjes toe en stoof het geheel onder gesloten deksel en regelmatig met het stoofvocht bedruipend in ongeveer 1½ uur zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en zeef de saus.

Lekker met gekookte aardappels en in boter gestoofde worteltjes en dopertwjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.