Recepten zoeken

Kalfstartaar, kokkels, zeekraal

Ingrediënten

  • 300 g kalfsnoot
  • 1 sjalot
  • 5 cl witte wijn
  • 30 g gember
  • 15 cl zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • 3 cl sojasaus
  • 400 g kokkels
  • 100 g zeekraal
  • zout
  • peper
  • kappertjes

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd het vlees in fijne brunoise en reserveer koel. Zet de kokkels aan met de sjalot en de wijn totdat ze openen, reserveer en passeer de jus door een zeef. Maak van de eidooier, de kokkeljus de geraspte gember, de sojasaus en de olie een mayonaise.

Breng het vlees op smaak met peper en zout en plaats een quenelle op het bord. Voltooi met de overige garnituren en de kokkels en zet er enkele puntjes mayonaise bij.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.