Recepten zoeken

Kalfstong met tapioca en chips van brood en balsamico

Ingrediënten

  • 2 stuks kalfstong
  • kalfsjus
  • eetbare bloemen

Voor de chips:

  • 200 g witbrood
  • 200 g water
  • 200 g balsamico azijn
  • 1/2 tl citroenzuur

Voor de tapioca:

  • 200 g fijne tapioca
  • 1 l kalfsfond
  • 1 el mascarpone
  • 100 g room

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfstong
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook de gespoelde kalfstongen in gezouten water tot ze volledig gaar zijn. Laat afkoelen in het vocht, snijd in blokjes en glaceer net voor het doorgeven in wat kalfsjus. Mix de ingrediënten voor de chips tot een homogene massa, strijk dun uit op een siliconen matje en laat volledig drogen in de oven van 120ºC. Laat afkoelen en breek in stukjes.

Kook de tapioca gaar in de gekruide kalfsfond, voeg de mascarpone en de room toe en breng eventueel op smaak. Dresseer met de kalfstong op het bord en nappeer met kalfsjus. Leg er overal stukjes chips tussen en werk af met de bloemen en de scheutjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.