Recepten zoeken

Kalfsvlees met duxelles

Ingrediënten

  • 4 stuks à 150 gram kalfsoester
  • 80 gram boter
  • 2 grote uien
  • 4 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels madera
  • 1 glas witte wijn
  • 1 deciliter kalfsfond
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotjes, uien en knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Dep de kalfsoesters droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de boter in een grote pan, laat goed uitbruisen, leg dan de kalfsoesters erin en bak ze in ca. 4 minuten aan beide kanten bruin.

Haal de kalfsoesters uit de pan en laat ze op een warme plaats rusten. Voeg ui, sjalotjes en knoflook toe aan de braadboter en bak deze ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en gaar totdat alle vocht is verdwenen. Voeg paprikapoeder, madera, wijn en kalfsfond toe en laat deze duxelles iets inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout en lepel het op warme borden. Snijd het kalfsvlees in plakjes en leg deze op de duxelles.

Lekker met groene asperges en bloemige aardappelen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.