Recepten zoeken

Kalfsvlees uit de oven met olijven, rozemarijn en pomodori met knoflook/salie croutons

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 kleine zoete ui halve ringen
  • 150 gram taggasische olijven
  • 150 gram gedroogde pomodori
  • 200 gram trostomaten in 4-en
  • 15 gram verse rozemarijn
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 ciabatta
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 3 dl olijfolie
  • Zeezout 2 takjes salie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet, kalfsfond
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kalfspoulet in olijfolie licht bruine bakken op matig vuur. Ui toevoegen en even fruiten. Olijven, gedroogde pomodori en trostomaten toevoegen. Afblussen met witte wijn en kalfsfond. Takje rozemarijn toevoegen en ca 90 min, op laag vuur, stoven. Op smaak brengen met zout en peper

Ciabatta in plakken snijden. Olie en knoflook mengen. Broodjes insmeren met knoflookolie. Op een rekje plaatsen en in de oven (180°C) ca 10 min roosteren. Bestrooien met gehakte salie.

Serveer het gerecht in een diep bord en serveer met de warme knoflook/salie croutons.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.