Recepten zoeken

Kalfsvleesreepjes

Ingrediënten

  • 750 gram (achtervlees) kalfsvleesreepjes
  • 60 gram boter
  • 2 uien
  • 0,3 liter witte wijn
  • 0,125 liter room
  • sap van een ½ citroen
  • peterselie voor garnering

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd het vlees in dunne reepjes en kort in een antiaanbakpan op middelmatig vuur aanbraden. Daarbij het vlees regelmatig omkeren. De pan moet zo groot zijn dat de reepjes niet over elkaar heen liggen anders is het beter het in 2 keer te braden. Het vlees uit de pan nemen zodra het lichtgebruind is en warm houden (b.v. in aluminiumfolie).

In het braadvocht de fijngehakte uien fruiten. Voeg de witte wijn toe en laat het inkoken. Meng de (slag)room erdoor en crèmig laten inkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Het vlees erdoor heen roeren en kort laten doorwarmen. Dan garneren met peterselie en direct serveren.

Lekker met een frisse salade of fijne groenten en gebakken aardappels of puree.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.