Recepten zoeken

Kalfsvleesreepjes, gewokt met noodlereepjes

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 stuk knoflook gehakt
  • 1 paksoi gesneden in grove stukken
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 100 gram noodles (rijstnoodles)
  • 1 stuk chili peper vers gehakt zonder pitjes
  • 50 gram gember vers gehakt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamsaus
  • 100 gram lente ui gesneden in ringetjes

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
**
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Meng in een kom de kalfsvleesreepjes met 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesam en de gehakte knoflook. Laat de gemarineerde kalfsvleesreepjes 10 minuten staan zodat de smaak mooi in het kalfsvlees trekt. Kook ondertussen de noodles volgens de beschrijving op de verpakking. Giet na het koken op een zeefje en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Doe de gekookte noodles in een grote kom en meng met de chilipeper, gember, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie en de gesneden lente uitjes. Verwarm een koekenpan met dikke bodem tot vrij hoge temperatuur. Bak de gemarineerde kalfsvleesreepjes circa 1,5 minuut.  Voor het mooiste bakresultaat kun je het kalfsvlees in 2 porties bakken. Voeg de gebakken reepjes aan de noodles toe en zet de pan terug op laag vuur. Bak nu de paksoi circa 2 minuten en voeg ook aan de noodles toe en meng het geheel goed door. Verdeel de salade over 4 borden. Eventueel kun je de salade nog garneren met wat extra veldsla.  Het is wel lekker om die op smaak te brengen met sesamolie en sojasaus. .

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.