Recepten zoeken

Kalfsvleesreepjes met bulgur

Voor de bulgur:

  • 250 gram bulgur
  • Zout naar smaak

Voor het kalfsvlees:

  • 400 gram kalfsschnitzel
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 300 gram peultjes
  • 150 gram wortelen
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen
  • 2 eetlepels boter
  • 125 milliliter groentebouillon
  • 2 eetlepels geklaarde boter
  • Cayennepeper
  • Enkele blaadjes basilicum

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
**
418
undefined
31
0
8
0
61
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees 30 minuten voor het klaarmaken uit de koelkast. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat wellen. Houd warm. Dep de kalfsschnitzels droog en snij ze in dunne reepjes.

Snijd de tomaten kruisgewijs in en leg ze kort in kokend water. Haal ze eruit, laat ze in koud water schrikken, pel ze en snijd ze in blokjes. Pel de uien en snijd ze in blokjes. Maak de peultjes schoon, snijd de einden eraf, was ze en laat ze uitdruipen. Maak de wortels schoon, schil ze, was ze en snijd ze in dunne plakken of reepjes. Verhit de olie in een wok of een hoge pan.

Braad de vleesreepjes in 2 gedeelten al roerend 3 - 4 minuten, breng op smaak met zout en peper, neem ze eruit en houd ze warm. Doe de boter bij het bakvet en laat warm worden. Laat de uiblokjes er al roerend in zweten, voeg de peultjes en wortel erbij en laat al roerend 1 minuut bakken. Giet de groentebouillon erbij en laat de groenten afgedekt in 3 - 4 minuten gaar worden.

Doe de tomaten en het vlees in de wok en laat enkele minuten verhitten. Breng het geheel op smaak met sojasaus en cayennepeper. Maak de basilicum klein en doe die erdoor. Leg op de borden met de bulgur.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.