Recepten zoeken

Kalfsvleesreepjes met wilde kruidensalade en gebakken paddenstoelen

Voor de paddenstoelen:

  • 600 gram voorgegaarde kalfsvleesreepjes
  • Plantaardige olie
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen

Voor de wilde kruidensalade:

  • 150 g jonge paardenbloemblaadjes
  • 150 g zuring
  • 150 g rucola

Voor de dressing:

  • 6 el frambozenazijn
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el distelolie
  • 2 el druivenpitolie

Voor de paddestoelen:

  • Een beetje boter voor het aanbraden
  • 150 g paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood)

Ter garnering:

  • Eetbare bloemen ter decoratie
  • Naar wens Parmezaanse kaas

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsvleesreepjes
**
421
undefined
8
0
25
0
37
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Paardenbloemblaadjes, zuring en rucola wassen en droog slingeren. Frambozenazijn, zout, peper, mosterd en honing door elkaar roeren. Vervolgens de olie erdoor roeren.

De paddenstoelen schoonmaken en in hapklare stukjes snijden. Het gesneden kalfsvlees in een beetje olie rondom braden. Op smaak brengen met peper en zout. De paddenstoelen in een beetje boter bakken en eveneens op smaak brengen.

De salade met de dressing mengen en over de borden verdelen. De kalfsreepjes en de gebakken paddenstoelen erover verdelen. Naar wens met eetbare bloemen versieren en Parmezaanse kaas erover strooien. Direct serveren.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.