Recepten zoeken

Kalfsvleesreepjes vlees met gebonden kaas-spinaziesaus en gebakken aardappelen

Ingrediënten

  • 4 x kalfsvleesreepjes met kaas-spinaziesaus

Voor de gebakken aardappels:

  • 1 kg vastkokende aardappels

  • Zout

  • 1 ui

  • Vier plakken doorregen spe
  • Wat biesloo
  • Geklaarde boter
  • Peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsvleesreepjes met kaas-spinaziesaus
**
611
undefined
32
undefined
34
undefined
42
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Aardappels gaar koken in zout water, laten afkoelen en schillen. Verwarm de oven voor op 175 °C en verwarm de kalfsvleesreepjes met saus circa 20 minuten op het middelste rooster. De geschilde, afgekoelde aardappels in blokjes of plakjes snijden. De ui pellen en in blokjes snijden. Het spek ook in blokjes snijden. De bieslook wassen, drogen en in fijne ringetjes snijden.

De aardappelschijfjes in een pan op hoog vuur aanbraden in de geklaarde boter. Niet te vaak keren, dan worden de aardappels lekker knapperig. Ongeveer een minuut voor het eind van de baktijd de ui- en spekblokjes aan de gebakken aardappels toevoegen.

Tot slot de gebakken aardappels op smaak brengen met peper. Leg de vleesreepjes met kaas-spinaziesaus op voorverwarmde borden. Leg de gebakken aardappels ernaast en bestrooi met de bieslook.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.